
Letselschade tijdens vakantie
Het kan de beste overkomen: een ongeluk tijdens de vakantie waar u letsel aan overhoudt. Veel Nederlanders weten niet wat er op dat moment moet worden gedaan. Een groot struikelblok is dat mensen in het buitenland die u zouden kunnen helpen niet dezelfde taal spreken. Zo blijft u met uw letsel zitten als er eigenlijk iets aan gedaan zou kunnen worden. Daarom is het belangrijk om te weten wat u allemaal kunt doen in het geval van letselschade tijdens vakantie.
Soorten letselschade
Laten we allereerst een paar voorbeelden noemen van letselschade. Een ongeluk ligt (zoals het spreekwoord zegt) in een klein hoekje. Er kan dus van alles gebeuren als u op vakantie bent. U kunt bijvoorbeeld uitgegleden zijn over een gladde vloer en daarbij iets gebroken hebben. Of u bent in Engeland tegen het verkeer in gereden waardoor u een mild ongeluk heeft veroorzaakt. Of wat dacht u van een botbreuk bij het wintersporten, of een hondenbeet op de camping in Frankrijk? Het zijn allemaal ongevallen waar u risico voor loopt. Veel mensen schakelen als ze op vakantie zijn helemaal over op de vakantiemodus. Niet uitkijken is dan snel gebeurd.
Wat te doen bij letselschade?
Wat u kunt doen bij letselschade tijdens vakantie hangt vaak van een aantal factoren af: in welk land bent u op vakantie, en wat is de precieze soort letselschade die u heeft overgehouden aan het ongeluk(je). Het land waar u op dat moment verblijft is ook het land waarvan de wetten op dat moment voor u geleden.
Aansprakelijkheid
Toch is het in enkele gevallen makkelijk om de aansprakelijkheid bij iemand anders te leggen en een claim te plaatsen. Als er bijvoorbeeld sprake van letselschade is die duidelijk veroorzaakt is door het reisbureau of de touroperator. Als een reisbureau u in een hotel heeft geplaatst dat verre van veilig is, dan is het niet uw schuld als er letselschade optreedt. Ook als er sprake is geweest van een aanrijding tellen er andere regels: namelijk die van de landen waarde betrokkenen vandaan komen. Het is belangrijk om in dergelijke gevallen zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeraar of reisbureau.
Contact opnemen met verzekeraar of deskundige
Zo gauw er letselschade optreedt in het buitenland is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeraar. Een goed alternatief is om een letselschade advocaat van Letselschade-Pro te raadplegen. De advocaat kan u vaak ook goed helpen met (onafhankelijk) advies. Het eerste gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. In dat gesprek kan de letselspecialist een inschatting maken van uw kansen. Bovendien voorkomt u zo dat u in een lastige situatie terechtkomt waarin alle betrokkenen niet dezelfde taal spreken. Afhankelijk van de oorzaak kan de afwikkeling van uw letselschadegeval al dan niet veel tijd innemen. Door een deskundige te raadplegen voorkomt u in ieder geval veel gedoe.